Wat is de Business Alpha-cursus?

De Business Alpha-cursus in Utrecht biedt een eigentijdse kennismaking met het christelijk geloof. In 10 avonden en weekend worden een aantal basisprincipes uitgelegd. De cursus is ontstaan in een kerk in Londen. Inmiddels hebben meer dan 5 miljoen mensen in meer dan 160 landen deze Alpha cursus gevolgd. Overal zijn mensen enthousiast. In Nederland is er in 1996 mee begonnen. Deze Business alpha-cursus in Utrecht is dezelfde als die in vele honderden kerken en gemeenten in Nederland wordt gegeven. Het is nu alleen voor de doelgroep van ondernemers en mensen uit het bedrijfsleven. Dus toch net even anders. Je onmoet andere mensen in dezelfde fase in hun leven en werk, en er is ruimte voor stevige gesprekken met mensen die ook van diepgang houden. Hij start 2 keer per jaar: in september/oktober, en in februari/maart.

Data van de Business Alpha-cursus:

De introductieavond is op dinsdag 25 februari. Dit is een goede gelegenheid om vrijblijvend te kijken of je de hele Business Alpha-cursus wilt volgen. Er is een inleiding en er zullen mensen die eerder een alpha gedaan hebben iets vertellen over hun ervaringen. Je moet je wel opgeven i.v.m. de maaltijden. Als je deze avond er niet bij hebt kunnen zijn, kun je nog steeds zonder problemen instromen.

De eerste gewone cursusavond is 3 maart. Je kunt eventueel ook nog de cursus meedoen vanaf de twee dinsdagen na 3 maart als je die eerste cursus-avonden hebt gemist. We proberen je dan even bij te praten over wat je die avond hebt gemist.

De data van het alpha-weekend zijn nog niet bekend.

Elke avond begint om 18.30 uur met eten. Dan is er een lezing en vervolgens zijn er gespreksgroepjes over die lezing. Je mag elke vraag stellen die je hebt. En tegen 22.00 uur is het afgerond, maar als je wilt kun je blijven om nog wat langer door te bomen. De ervaring leert dat veel mensen dat erg leuk vinden, en het wordt nog al eens laat.

Organisatie: Team Business Alpha Utrecht.
Inleider is Erik Munneke. Hij is doctoraal afgestudeerd in bedrijfseconometrie en in theologie. Hij werkt als coach voor ondernemers, als pastor van een kerk in Utrecht, en is spreker over allerlei onderwerpen. Samen met een team van ondernemers en andere mensen uit het bedrijfsleven zal hij deze cursus gaan geven.

Voor meer info over de spreker Erik Munneke, klik op: spreker Erik Munneke.

Ben je christen en wil je helpen als teamlid, laat het dan ook zsm even weten door even te mailen naar info@BusinessAlphaUtrecht.nl

Wat kenmerkt de Business Alpha-cursus?

 

A Alle mensen die meer willen weten van het Christelijk geloof zijn welkom.
L Leren en lachen. Je kunt leren en tegelijk een prettige tijd hebben met elkaar.
P Pizza's en Pasta's. Samen eten is een vast bestanddeel van elke avond en geeft de mensen de gelegenheid elkaar te leren kennen.
H Helpen van elkaar. Kleine groepen geven de ruimte om elkaar te helpen door te praten over eigen vragen.
A Alles wat je maar wilde weten over het Christelijk geloof. Alpha is een plek waar geen enkele vraag als te simpel of als te bedreigend wordt gezien.

Interessant voor jou?

De Business Alphacursus in Utrecht duurt 10 avonden plus een leerzaam en leuk weekend. Lijkt dat lang, begin dan gewoon met de introductieavond en besluit dan of je het hele traject mee wil maken. Voorkennis is absoluut niet vereist. De Alpha-cursus wil je juist helpen met basisinformatie. Misschien is dat wel je motief om mee te doen: waar geloven die christenen of die paar kennissen van je in? De Alphacursus is dan een ontspannen manier om op de hoogte te raken. We dringen je niets op. Wij vertellen wat wij geloven en wat dat voor ons betekent. Jij bepaalt wat je met die informatie doet. In ieder geval kun je er ons op bevragen en kijken of het echt is. Misschien heb je wel een christelijke achtergrond, maar heb je het geloof – om wat voor reden dan ook – laten liggen. Als ondernemer, zakenman/vrouw, of manager of iemand anders uit het bedrijfsleven ben je je leven continue vorm aan het geven, niet alleen qua loopbaan, maar ook qua normen en waarden en visie op het leven. Deze Alpha is een goede plek om de relevantie van het leven van Jezus voor je dagelijks leven te (her)ontdekken. Gun jezelf die kans.

Meedoen?
Meld je aan:  online via deze site.
Voor meer informatie: bel Erik Munneke (030-2230356),
of mail:  info@BusinessAlphaUtrecht.nl.

 

 

De Business Alpha-cursus voor zakenmensen, ondernemers en andere mensen uit het bedrijfsleven van Utrecht en omgeving.